Barflyer Nieuws

Vanwege het facebook schandaal met het data lekken naar Cambridge Analytica, worden alle facebook apps tegen het licht gehouden. Dat heeft ook consequenties voor Barflyer. Ook onze apps staan voorlopig 'on hold'. D.w.z. dat er geen facebook events meer worden geimporteerd van facebook (bedrijfs) pagina's. Dit gaat tot augustus duren. De events die handmatig of op een andere manier worden toegevoegd blijven normaal verschijnen in Barflyer. Dus zijn er evenementen die moeten worden geplaatst op Barflyer: Neem dan contact op met ons via een nieuw email adres en vermeld de datum, aanvangstijd, titel en eventueel entree prijs. Of stuur een link met de gegevens.

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De redactie

Afgelopen drie jaar hebben KADE40 en De Kroepoekfabriek samen gebouwd aan een nieuwe organisatie voor de Stadsgehoorzaal, het podium van de stad. In deze periode van intensief samenwerken werd onder meer duidelijk dat een eigen gezicht voor de drie instellingen van levensbelang is. Die stap wordt nu gezet. Renske Verbeek blijft directeur van de twee podia, maar maakt per 1 februari op de vloer van De Kroepoekfabriek plaats voor nieuw talent Rory Dickhoff. Zo kan Verbeek haar energie inzetten voor de Stadsgehoorzaal en de belangrijke verbindingen tussen de podia en de stad. Sylvia Hagers blijft de kartrekker van KADE40.

Vol zin, ideeën, energie en vertrouwen gaan we voor de volgende stap in een stevig cultuuraanbod!
Per 1 februari starten we aan deze nieuwe stap in de samenwerking!

We hopen dat je er net zo enthousiast over bent als wij en als er vragen of ideeën zijn, weet je ons vast te vinden.

Voor vragen en beeldmateriaal kunt u terecht bij Rory Dickhoff (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.), Renske Verbeek (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) en/of Sylvia Hagers (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).  

Op dit moment zijn wij bezig met een belangrijke beveiligings update.van de site. Dit kan enkele dagen duren. Sorry voor het ongemak. Om toch op de hoogte te blijven: Hier is de backup site : http://themusicclub.nl/

De redactie

Peter! Feller aanslaan. Denk aan Bennie Jolink van Normaal. Zoals die z’n snaren martelt ... Na anderhalf nummer is zijn gitaar al vals.’ Aan het woord is Jan de Ligt. Saxofonist en bandcoach bij KADE40. De huisband KD40 (K40 klinkt zo lullig!) oefent voor het Loggerfestival. Beware van Ann Peebles schalt door de podiumzaal. Kijkt naar zanger Marco Kok: ‘Alleen het refrein!’ 

Padapa papa

Er zal nog meer water door de Waterweg stromen aleer alle noten juist zijn ingevuld. Jan de Ligt klapt het ritme voor de a.i. bassist (Geert van Wees, normaal gitaar) en drums Peter Teunisse. Daarna is gitarist Peter Jollie weer aan de beurt. Als een vriendelijke maar besliste slavendrijver pompt bandcoach Jan de Ligt (Captain Gumbo, Normaal, I’ve Got the Bullets e.v.a.) de essentie van het nummer in de band. Tegen zanger Marco Kok (a.k.a Marco Doublé): ‘Geen octaven smokkelen! Oh ja, klinkt dat zo?’ Het incomplete KD40 heeft er zin. Incompleet, omdat Jasper Robbemond (toetsen), Bart Mels (bas), Bart van Aperen (sax), Hilde (‘Weet nou echt niemand hoe ze van achteren heet!’) en Rianne Korteland (sax, afwezig i.v.m kaakoperatie), speelt Jan de Ligt afwisselend toetsen en sax. Als enig publiek heeft De Vlaardinger een goed gevoel en noteert alvast 25 juni in de agenda.

Dan is James Brown aan de beurt: Living in America. Ook hier volle toewijding en een gevoel van een jam met voel- en hoorbare vooruitgang.
De vrolijkheid straalt ervan af. Refreinen, coupletten en bruggen (Is er hier een tandarts inde zaal!) worden kort gespeeld. En altijd maar
Jan de Ligt. Hier te kort, daar een tik teveel. ‘D9 klinkt het,’ en dan ‘D 12.’ Voor wie muziek maakt gesneden koek. Voor een leek muzikaal
cryptogrammen.

KF 5JR

De Kroepoekfabriek wordt in september alweer VIJF jaar. En wie jarig is trakteert. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september viert De Kroepoekfabriek haar verjaardag, uiteraard met heel veel live muziek. Bevestigd op Kroepoeks-verlanglijst zijn DeWolff, Broederliefde en SBMG. Drie grote Nederlandse namen die dit weekend nu al onvergetelijk gaan maken.

De zaterdag wordt gevuld met DeWolff, het driekoppig rock ‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote Rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. DeWolff werd geboren in 2007 met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammond orgel, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit die anno 2016 uiterst zeldzaam is.

Karel en Marcel Asmus

De geniepige biecht, of het sacrament van de betere haardos, is een van de zeven hoofdzonden van Karoles Doruijterus. In zijn stoel zuigt hij verbaal alle wederwaardigheden uit het slachtoffer van zijn knipkunst. Zijn functie is die van knipvader en gebaseerd op de volgende woorden: “Knip ik alle dode punten en hervorm de verfomfaaide coupe, dan zal hij of zij, die trouw zijn dos laat vertroetelen, gezegend en vrolijk de stad reinigen van alle visuele kwaad.”

Hoe lang kom je bij Karel?
Sinds de opening van Sushi Kotei, mijn authentiek Japanse Restaurant (Peperstraat 8) schuin aan de overkant op 31 mei 2014. Beetje ruilhandel. Karel knipt mijn haar en ik lever sushi. Ben wel import Vlaardinger(niet geboren wel getogen).

Wat verwacht je van zijn knipkunsten?
Ik heb groot vertrouwen in Karel. Hij doet het iedere week perfect. Iedere week? Ja, iedere week! Ik heb ADHD-haar en dat groeit als kool. Valt altijd wel wat te knippen.

Ga je weleens vreemd qua kapper op bijvoorbeeld een lange vakantie?
Nooit. Als ik voor langere tijd uit Vlaardingen ga, scheer ik vooraf mijn kop kaal. Probleem opgelost voor het kon ontstaan!

Zang & Muziek Centrum Vlaardingen en het talent

Hun namen, nu nog onbekend, schallen op donderdag 16 juni door De Kroepoekfabriek. Daarna doodse stilte. Drie of vier tikken vooraf en ... er wordt gezongen of de toetsen van de piano worden beroerd. Er is meer natuurlijk voor het oor. Geoefend of niet zal het klinken als nieuw. Immers voor de meeste leerlingen van ZMC wordt het de vuurdoop. Hun eerste optreden.

Sem Visscher (8 jaar), Iris Huitker (12), Christie Ommering (19) en Anna Moerman (17) zijn allen circa een jaar actief als leerling en mogen, maar bovenal dúrven, die avond hun eerste schreden te zetten op hét poppodium van Vlaardingen. Een gedurfde onderneming. Maar eentje waarvan het enthousiasme bij een kort interview ervan afstraalt.

Eén ding is op voorhand duidelijk. Wie talent heeft zal zich alle moeite getroosten verder te komen dan het oefenhok. En zo niet? Dan blijft er een mooie hobby over. Muziek maken is nu eenmaal van alle tijden en verveelt nooit. Ongeacht de leeftijd of sociale status een eeuwig plezier.

160516 Romberg6Ik ken er die ze vorig millennium aan de kop van de Oost- of Westhavenkade frivool en met veel bravoure de Waterweg inslingerden ter afsluiting van een mooi, maar voorbij tijdperk. De elpee werd als het ware door die pessimisten begraven alvorens af te drijven richting diepe wateren. ‘De cd gaat het helemaal maken,’ zei Koos van B. ‘Het scheelt enorm veel ruimte en het album is altijd kraakvrij.’

Niet snel na die onbezonnen daad kwam menigeen snel terug op rasse, maar overhaast gezette schreden. Natuurlijk, de cd klonk als een klok. Maar wie een gewone installatie had, die ontbeerde snel mooie bassen en scherpe hoge tonen. Maar zeker de lage tonen klonken vlak. De dynamiek was ver te zoeken. En om nu direct enige duizenden guldens uit te geven aan (weer) een nieuwe installatie (liefst Dolby Surround), dat was ook weer zo wat.

De ware liefhebber koesterde zijn elpee’s. Zorgde er misschien nog beter voor dan voorheen. Immers, dit kon de laatste lichting weleens zijn. Lang leefden vinyl-adepten in onzekerheid. Menig beurs werd bezocht en de prijzen stegen. Ikzelf kocht ooit een elpee van Frank Zappa voor 75 gulden en verklaarde mezelf aanvakelijk voor gek. Nu ben ik er blij mee.

ADVERTENTIES

Hier kon uw advertentie staan.

Geinteresseerd? Neem contact op met Barflyer voor een prijsopgave.

Eénvoudig en makkelijk.

Klik hier

BINNENKORT

COUNTDOWN

MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_ATMOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_HOUR
Te volgen over
MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_DAYS
MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_HOURS
MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_MINUTES

NIEUW BINNEN

Facebook

BARFLYER PAGE

data-tabs="
Facebook

HVL Module Slider Login

LogIn
LogIn
Template by JoomlaShine