KF 5JR

De Kroepoekfabriek wordt in september alweer VIJF jaar. En wie jarig is trakteert. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september viert De Kroepoekfabriek haar verjaardag, uiteraard met heel veel live muziek. Bevestigd op Kroepoeks-verlanglijst zijn DeWolff, Broederliefde en SBMG. Drie grote Nederlandse namen die dit weekend nu al onvergetelijk gaan maken.

De zaterdag wordt gevuld met DeWolff, het driekoppig rock ‘n rollmonster uit het Diepe Zuiden van Nederland; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote Rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. DeWolff werd geboren in 2007 met Pablo van de Poel op zang/gitaar, broertje Luka van de Poel op drums en Robin Piso op Hammond orgel, en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. Maar DeWolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit die anno 2016 uiterst zeldzaam is.

Op vrijdagavond wordt er geen woord teveel gezegd dankzij Broederliefde, een tienkoppig rap collectief dat – naar eigen zeggen – op aarde is ‘om te inspireren’. De leden komen allemaal uit dezelfde Rotterdamse wijk Spangen en zijn al vanaf jongs af aan een hechte vriendengroep. Het ging bij de groep eerst vooral om gezelligheid, eenheid en voetbal, maar dit veranderde toen Emms besloot te gaan rappen. De rest kon natuurlijk niet achterblijven en Broederliefde was een feit! Al snel veroverden ze hun wijk en bouwden ze naam op in de rest van de stad. In mei 2016 kwam hun album HWPO2 uit, waarmee ze snel scoorden. Op dit album staat onder meer de hit Ik Was Al Binnen, die in drie weken tijd ruim twee miljoen keer werd bekeken op Youtube. Maar ook samenwerkingen met Ronnie Flex, SBMG, SFB, Jonna Fraser, Jayh en Hef. De heren hebben ons alvast beloofd om er 16 september een dikke party van te maken, die mensen niet snel zullen vergeten. Zeg niet dat we je niet hebben gewaarschuwd!

‘Sawtu Boys Money Gang’ oftewel SBMG zal broederliefde voorgaan. Deze twee vrienden uit Amsterdam Zuidoost maken maar wat graag muziek voor iedereen die niet vies is van een potje rauwe hiphop. Zij combineren luchtige rapteksten met een rauw randje, vette beats en hopen op deze manier een feestje te bouwen. Komt dat even mooi uit!

De  VIJFDE verjaardag van De Kroepoekfabriek zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Dat is een belofte. Meer programma en feestelijkheden worden binnenkort bekend gemaakt via www.kroepoekfabriek.nl. Volg je ons al op Facebook, Instagram of Twitter?