Oranjepark (Zomerterras)
images/eventmanager/venues/oranjepark.PNG

Het Hof is niet zomaar een gewoon stadspark. Het is een echte ‘eminence grise’. Typische kenmerken van landschapsarchitectuur uit de Renaissance, de Gouden Eeuw en de late 19e eeuw bepalen het aanzien van ’t Hof vandaag. Tijdens de recente renovatie stonden dan ook de eeuwenoude geschiedenis van het park en de grote culturele waarde ervan centraal.
Generatie op generatie heeft in dit vier eeuwen oude park de eendjes gevoerd, beukennootjes gezocht op de Hogelaan en de traditionele zondagswandeling gemaakt. Men heeft er gesleed, geschaatst en ‘de beesten gevoerd’ in de dierenwei. Een levend, groen monument waaraan menig Vlaardinger zijn of haar eigen herinneringen heeft.
De één heeft er in de jaren ‘30 zandtaartjes gebakken in de ‘Sahara’, de grootste zandbak van de stad, de ander heeft er, in een verliefde bui, een hart in een eeuwenoude beuk aan de Hogelaan gekerfd. De stelletjes die elkaar hebben gevonden tijdens één van de vele festiviteiten die – ook vroeger al – in het Hof werden gehouden, zijn niet te tellen. Ook de jongere generatie denkt met plezier terug aan de ‘Hof van Spektakel’-openluchtfestivals en de ‘Zomerterrassen’ die ondertussen niet meer weg te denken zijn uit het Vlaardingse culturele  leven.

Hofsingel
3134AE Vlaardingen
Contact:

Geen evenementen

ADVERTENTIES

Hier kon uw advertentie staan.

Geinteresseerd? Neem contact op met Barflyer voor een prijsopgave.

Eénvoudig en makkelijk.

Klik hier

BINNENKORT

COUNTDOWN

MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_ATMOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_HOUR
Te volgen over
MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_DAYS
MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_HOURS
MOD_HVL_EVENTMANAGER_COUNTDOWN_MINUTES

NIEUW BINNEN

Facebook

BARFLYER PAGE

data-tabs="
Facebook

HVL Module Slider Login

LogIn
LogIn
Template by JoomlaShine